Monday, January 13, 2014

Fem snabba om ingefära!

Jag är så frälst i ingefära! Självklart vill jag räkna jag upp lite fakta om dess fördelar för vår hälsa! 


1. Matsmältningssystemet
Ingefära har under många århundraden använts för att lindra matsmältningsbesvär såsom gas, kramper, halsbränna, illamående och diarré. Detta beror på de gingeroler som bidrar till att producera fler magsafter och att bryta ner maten i tarmkanalen. Den värmande effekten av ingefära kan bidra till att förbättra cirkulationen, vilket också är bra för matsmältningssystemet. 


2. Hjärthälsa
Ingefära bidrar till att öka blodflödet i hela kroppen. Det hjälper till att sänka våra kolesterol- och triglyceridnivåer och kan därmed bidra till att förhindra högt blodtryck, åderförkalkning, hjärtsjukdomar och stroke. 


3. Renar och rensar våra kroppar
Den höga nivån av antioxidanter i ingefära bidrar till att angripa de fria radikaler och toxiner som finns i kroppen och på så sätt hjälper den oss att hålla kroppen fri från gifter.  Framför allt levern är extra utsatt för ansamlingar av gifter och slaggprodukter, och här kan ingefära hjälpa till och rena. De antioxidanter som finns i ingefära bidrar till att undanröja skadliga avlagringar runt hjärnan som bidrar till Parkinsons och Alzheimers. Ingefära bidrar till att stärka ditt immunförsvar genom att ta bort skadliga gifter från din kropp som bryter ner immunförsvaret. Ingefära hjälper också till att rensa luftvägarna från all slemuppbyggnad så att du kan andas lättare. 


4. Anti-inflammatorisk effekt
Ingefära innehåller anti-inflammatoriska medel som bidrar till att lindra svullnad och smärta på grund av t.ex. artrit. Lägg till ingefära i din diet så kommer det på sikt att bidra till att förhindra återkomsten av smärta och svullnad. För omedelbar lättnad kan du använda riven ingefära lokalt på ett inflammerat område. Gingerolerna kommer omedelbart att värma och lugna inflammerade leder och muskler. 


5. Förhindra skador på njurarna vid Diabetes Mellitus
En studie som gjordes på råttor med diabetes visade att ingefära kan hjälpa till att förhindra skador på njurarna.


2 comments:

  1. Källa på dessa påståenden?

    ReplyDelete
  2. Hej Anonym! Mycket av informationen ovan har jag funnit på Medical News today! I övrigt har jag läst en del om hur man i österlänsk medicin använt ingefära långt tillbaka i tiden.

    ReplyDelete